Henry Notaker – Gastronomi: – til bords med historie
En overdådig og farverig og overraskende rejse gennem gastronomiens og kogekunstens historie. En guide gennem madhistorien, som beviser den gamle sandhed, at mad ikke bare er mad.
Smag, spisevaner og madlavning skifter med kulturmønstre og samfundsklasser, med alder og køn, med århundreder og årstider, med klima og vækstzoner, med religion og etik.
Det er bl.a. den slags ting Til bords med historien handler om. Den beskriver de fine hofbanketter og almindelige menneskers middagsmad, den fortæller om sammenhængen mellem mad og kærlighed, om nationalretter og folkekarakter, om det farlige, det fremmede og det forbudte.
Henry Notakers bog er en bog for alle, som ikke ser nogen modsætning mellem det nyttige og det behagelige, mellem information og underholdning. En bog for mennesker der kan lide at læse og spise godt.
Henry Notaker (født 1941) er norsk. Han har i en årrække været udenrigsmedarbejder for radio og TV, skrevet bøger om Sydafrika og Latinamerika. I de seneste år har han været leder af et kulturprogram i
norsk TV.
Om Gastronomi – til bords med historien skrev pressen bl.a.:
"Fandtes der en Guide Michelin over gastronomiske skribenter, ville Henry Notaker have stjernestatus. Han har alt hvad der skal til for at tilhøre toppen: bundsolid viden, feinschmeckerens formuleringsevne, humor, skriveglæde. Hans bog er lige så velkomponeret., lige så delikat anrettet, som et måltid i verdensklassen.“
Der er ingen spørgsmål til denne auktion